Siemens va concedia 11.600 de angajaţi pentru a-şi reduce costurile cu un miliard de euro

Siemens AG va renunța la cel puțin 11.600 de angajați în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016, a anunțat joi directorul general al companiei germane, Joe Kaeser, transmite Reuters.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desființate deoarece compania a anunțat că-și va eficientiza activitatea și va crea o nouă structură iar alte 4.000 de funcții vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state. Alți angajați vor primi alte funcții în companie, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâștiga încrederea investitorilor.

Joe Kaeser a preluat, în august 2013, conducerea Siemens, a doua mare companie germană după valoarea de piață. Joe Kaeser l-a înlocuit pe Peter Loescher, după ce compania a anunțat că nu-și va îndeplini obiectivul de a obține în 2014 o marjă de profit de 12%. ‘Trebuie să facem față realităților concurenței pe plan mondial și să asigurăm capacitatea companiei noastre de a concura’, a declarat Kaeser, adăugând că programul de reducere a costurilor va ajuta Siemens să obțină profituri apropiate de cele ale rivalelor sale, General Electric, ABB, Schneider Electric și Philips.

Siemens, cu o vechime de 167 ani, se va concentra pe electrificare, automatizare și digitalizare iar operațiunile de îngrijire a sănătății vor fi gestionate separat.

‘Nu intenționăm să vindem imediat divizia de îngrijire a sănătății dar suntem deschiși la orice opțiuni’, a afirmat șeful Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa.

Compania americană General Electric (GE) concurează cu Siemens pentru preluarea activităților Alstom legate de sectorul energetic. GE a oferit 17 miliarde de dolari în timp ce Siemens va prezenta o ofertă oficială până în 16 iunie.

Compania Siemens are 370.000 de angajați și este prezentă în 190 de țări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activități în domeniul energiei, telecomunicațiilor, sănătății, transporturilor și electronicii.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deține afaceri în industrie, sănătate și energie și are peste 2.100 de angajați. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata