Siemens va concedia 4.200 de angajaţi şi va restructura divizia IT

Conglomeratul industrial german Siemens a anunţat reducerea a 4.200 de locuri de muncă în întreaga lume, la SIS – divizia sa de soluţii şi servicii IT, transmite AFP.

Ca parte a ‘reorientării’ diviziei de IT a Siemens, ‘intenţionăm să eliminăm aproximativ 4.200 din cele 35.000 de locuri de muncă din întreaga lume, până în 2011’, se arată într-o declaraţie a companiei germane. Aproximativ 2.000 de angajaţi vor fi concediaţi în Germania, din cei 9.700 care lucrează în această ţară.

După anunţarea concedierilor, acţiunile Siemens au scăzut la bursa de la Frankfurt au 0,42 la sută, la 71,60 euro. Compania germană a anunţat că va investi peste 500 milioane de euro în divizia IT până în 2012, în ceea ce Siemens a numit „o organizaţie orientată spre piaţă, bazată pe două divizii de afaceri concentrate semnificativ pe nevoile clienţilor”.

Deja compania a cheltuit 500 milioane de euro pentru a restructura alte divizii şi a concediat 23.000 de angajaţi. La sfârşitul lui 2009 Siemens avea 405.000 angajaţi în întreaga lume. Vânzările SIS sunt în scădere de câţiva ani, iar analiştii susţin că personalul tehnic este mai bine plătit decât la rivalii companiei, IBM, Hewlett Packard şi Accenture.

Siemens este una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.
În ultimii ani, Siemens a livrat primele trenuri automotoare moderne din România de tip Desiro (‘Săgeata Albastră’), primele tramvaie moderne din ţară tip ULF la Oradea, fiind totodată şi primul furnizor de locomotive noi din România, livrate către operatorul Cargo Trans Vagon SA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata