Skoda Octavia primeşte o nouă motorizare în versiune turbo

Modelul Octavia de la Skoda va avea o nouă motorizare, odată cu primirea unei versiuni turbo cu 4 cilindri, 1.2 TSI/77kW, disponibilă deja pentru Skoda Yeti, a anunţat producătorul ceh, într-un comunicat de presă.

Motorul dispune de un cuplu maxim de 175 Nm şi o viteză de reacţie extrem de mare, fiind soluţia ideală atât pentru oraş, cât şi pentru drumuri lungi. Totodată, acesta poate fi cuplat fie la o cutie manuală cu şase viteze, fie la o transmisie DSG (cutie de viteze cu dublu ambreiaj n.r) cu 7 viteze. Cu un consum de 5,7 litri/100 km şi emisii record de 114g CO2/km, Octavia 1.2 TSI dispune de norma de poluare Euro5, fiind momentan motorul cu cel mai redus consum de benzină al gamei.

Noua motorizare va fi disponibilă începând de luna viitoare şi se produce din 2009 la fabrica de la Mladá Boleslav (Cehia), unde se vor realiza 1.000 unităţi/zi. Pentru realizarea obiectivului, departamentul de producţie a motoarelor din cadrul Skoda Auto dispune de un număr de 600 de angajaţi ce produc 2.800 motoare/zi.
Ín afară de 1.2 TSI, la unitatea din Cehia se produc alte două versiuni ale motorizării 1.2 HTP (două nivele diferite de putere) şi asamblarea finală pentru 1.4 MPI şi pentru motoarele diesel 1.4 TDI PD, 2.0 TDI PD, 2.0 TDI CR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata