Societatea de pază „Alistar Security” a dispărut din registrele Poliţiei

Licenţa de pază deţinută de „Alistar Security” SRL (J40/21182/2008, CUI 24887130) a expirat la data de 17.05.2015, iar poliţiştii nu au ştiut la ce rubrică să o mai menţioneze, astfel încât această firmă a dispărut din registrele gestionate de către Direcţia de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei.

„Alistar Security” SRL nu mai figurează nici în registrul naţional, ca societate de pază licenţiată, dar nici în registrul cu licenţele suspendate sau în cel cu societăţi de pază radiate. Ca şi cum nu a existat şi nici nu va exista în memoria Poliţiei. Totuşi, „Alistar Security” SRL mai are încă licenţă pentru sisteme de alarmă, valabilă până la data de 19.07.2016.

Între timp, în spaţiul online au apărut referiri cu detalii abundente despre preluarea afacerii, câtă s-a mai putut, de firma „Totto Security” SRL (J40/12934/2013; CUI 32372495). Aceasta este înfiinţată relativ recent, la data de 18.10.2013, iar pentru anul 2014 a raportat un număr mediu de 0 (zero) angajaţi. Deci numai bună de măritat. Asociaţii acesteia sunt Mihai Alexandru Ghiţă şi Costel Mihai, iar administrator unic este Andrei Victor Mustaţea.

Patronul firmei „Alistar Security”, Dan Alistar, şi alte 7 persoane au fost arestate preventiv, la sfârşitul lunii aprilie anul acesta, într-un dosar de evaziune şi spălare de bani cu prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. Procurorii şi poliţiştii au efectuat, la momentul respectiv, 75 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Timiş, Călăraşi, Buzău, Teleorman, Bacău, Prahova şi Ialomiţa şi au pus în aplicare 58 de mandate de aducere în acest dosar.

Potrivit anchetatorilor, prin intermediul unor societăţi fantomă se înregistrau operaţiuni fictive în scopul deducerii ilicite de TVA, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 10 milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata