Societe Generale: Profit net peste aşteptări în trimestrul doi din 2010

Profitul net al grupului bancar francez Societe Generale SA, acţionar majoritar al BRD, a crescut de 3,5 ori, în trimestrul doi din 2010, până la 1,08 miliarde de euro, faţă de 309 milioane euro în urmă cu un an, peste estimările analiştilor, care se aşteptau la 690 milioane de euro, informează Bloomberg.

Câştigurile diviziei internaţionale de retail a Societe Generale au scăzut cu 0,8 la sută, la 125 milioane de euro, din cauza provizioanelor pentru creditele neperformante din Grecia şi România. Totalul provizioanelor pentru creditele neperformante au scăzut în trimestrul doi din 2010 cu şase la sută, la 1,01 miliarde de euro, faţă de anul anterior.

‘În statele din Europa Centrală şi de Est şi Rusia trimestrul doi din 2010 a fost marcat de o normalizare graduală a mediului economic şi de creşterea activităţii comerciale’, se arată într-un comunicat al băncii franceze
În primul semestru al acestui an, Societe Generale a înregistrat un profit net de 2,15 miliarde de euro, iar cheltuielile operaţionale au ajuns la 8,1 miliarde de euro, ‘ca rezultat al politicii de controlare strictă a cheltuielilor şi îmbunătăţirea conducerii operaţionale’, se arată într-un comunicat al băncii franceze.

În trimestrul doi din 2010 cheltuielile operaţionale au scăzut cu 3,9 la sută, la 4,1 miliarde de euro.

‘Rezultatele obţinute în primul semestru din 2010 demonstrează noul avânt comercial al grupului, cu o excelentă performanţă a diviziei de retail şi o contribuţie satisfăcătoare a diviziei de Corporate and Investment Banking, în ciuda situaţiei dificile de pe piaţă. Rezultatele publicate azi confirmă redresarea Societe Generale, în timp ce se desfăşoară programul de transformare al companiei, prezentat în 15 iunie.

Într-un mediu macroeconomic în curs de stabilizare, sunt mai încrezător ca niciodată în legătură cu capacitatea grupului de a-şi îndeplini obiectivele planului ambiţios până în 2015′, a declarat, miercuri, preşedintele director general Frédéric Oudéa.

Societe Generale a estimat că în acest an va obţine un profit de trei miliarde de euro, datorită reducerii pierderilor din activele riscante.

Societe Generale, ca şi rivalele BNP Paribas Deutsche Bank AG şi Goldman Sachs Group, s-a confruntat cu un declin al veniturilor din tranzacţionare, din cauza temerilor privind deficitele bugetare, care au afectat obligaţiunile din Grecia, Spania, Portugalia şi au provocat turbulenţe pe pieţe.

În România, BRD-Groupe Societe Generale a înregistrat în primul semestru din 2010 un profit net de 367 milioane lei (88,6 milioane euro), în scădere cu 13,7 la sută faţă de primul semestru din 2009. BRD – Groupe Société Générale avea, la sfârşitul lunii iunie 2010, 2,5 milioane de clienţi. Totalul activelor băncii se ridica la 48,6 miliarde lei (11,1 miliarde euro), mai mic cu 2 la sută în raport cu 30 iunie 2009.

Grupul Societe Generale este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din zona euro. Cu peste 160.000 de angajaţi în întreaga lume, grupul îşi desfăşoară activitatea în jurul a trei mari activităţi – banca de retail şi serviciile financiare, gestiunea de active şi serviciile pentru investitori.

Grupul Societe Generale este a 11-a bancă europeană şi a şasea bancă din zona euro. În România, BRD – Groupe Societe Generale este a doua bancă din România, cu active de peste 12 miliarde euro.

bancicredite neperformantegrup financiar
Comentarii (0)
Adaugă comentariu