Sony va pune capăt producţiei de casete video Betamax

12

Producătorul japonez de echipamente electronice Sony a anunțat săptămâna aceasta că va pune capăt vânzărilor de casete video Betamax pentru publicul larg, punctul final al unui produs creat în 1975, dar detronat de formatul VHS, transmite AFP.

‘Sony va înceta să livreze casete Betamax în luna martie 2016’ și chiar și mai devreme dacă stocurile se epuizează până atunci a precizat grupul japonez într-un comunicat de presă. În ceea ce privește player-ele Betamax, Sony a produs ultimele unități în 2002, după ce a vândut peste 18 milioane exemplare.

În schimb, un purtător de cuvânt de la Sony a precizat că grupul nipon va continua activitățile destinate profesioniștilor, unde variantele ‘Betacam’ sunt în continuare utilizate.

Produsele Betamax au fost lansate în urmă cu 40 de ani pentru a înregistra emisiuni și filme în televiziune. Vârful de popularitate a fost atins în 1984 când aproximativ 50 de milioane de casete au fost vândute.

Deși oferea o calitate a imaginii mai bună, Betamax a fost detronat de formatul (Video Home System), dezvoltat de un alt producător japonez, JVC, care era mult mai ieftin. Între timp tehnologia analogică a fost depășită de cea digitală iar VHS a cedat locul DVD-ului și apoi tehnologiei Blu-ray. Grupul Sony și-a luat revanșa cu acest standard mondial de ultimă generație după ce Toshiba a renunțat în 2008 la formatul concurent HD-DVD. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: japantimes.co.jp

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata