Southern Harvest a mai achiziţionat 2.700 de hectare de teren agricol în România

25

Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului american de investiţii american Anholt Services, a anunţat joi, 11 februarie, că a mai achiziţionat 2.700 de hectare de teren agricol în România în urma a două tranzacţii separate, informează PRNewswire.

Graţie acestor achiziţii, suprafaţa de teren deţinută de Southern Harvest în România a crescut cu 45%. Compania precizează că o suprafaţă importantă a noilor terenuri este cultivată în sistem organic şi intenţionează să continue să cultive terenul în aceeaşi modalitate.

„Suntem încântaţi să putem să ne majorăm amploarea operaţiunilor din România într-un mod atât de semnificativ. Aceasta este o dovadă a încrederii în capacitatea echipei noastre manageriale locale de a identifica, achiziţiona, integra şi îmbunătăţi noi suprafeţe mari de teren. Mai mult, vedem intrarea noastră pe segmentul agriculturii organice ca parte a eforturilor noastre de a identifica cea mai bună utilizare pentru fermele noastre”, a declarat Rudolph Krediet partener la Anholt Services.

În luna aprilie 2014, la câteva luni după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a achiziţionat o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare de teren arabil în România, ca urmare a două tranzacţii separate. Potrivit informaţiilor apărute atunci în presă, era vorba de două ferme din judeţul Botoşani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News