Southern Harvest a mai achiziţionat 2.700 de hectare de teren agricol în România

Compania Southern Harvest, o subsidiară a fondului american de investiţii american Anholt Services, a anunţat joi, 11 februarie, că a mai achiziţionat 2.700 de hectare de teren agricol în România în urma a două tranzacţii separate, informează PRNewswire.

Graţie acestor achiziţii, suprafaţa de teren deţinută de Southern Harvest în România a crescut cu 45%. Compania precizează că o suprafaţă importantă a noilor terenuri este cultivată în sistem organic şi intenţionează să continue să cultive terenul în aceeaşi modalitate.

„Suntem încântaţi să putem să ne majorăm amploarea operaţiunilor din România într-un mod atât de semnificativ. Aceasta este o dovadă a încrederii în capacitatea echipei noastre manageriale locale de a identifica, achiziţiona, integra şi îmbunătăţi noi suprafeţe mari de teren. Mai mult, vedem intrarea noastră pe segmentul agriculturii organice ca parte a eforturilor noastre de a identifica cea mai bună utilizare pentru fermele noastre”, a declarat Rudolph Krediet partener la Anholt Services.

În luna aprilie 2014, la câteva luni după ce Romania a liberalizat vânzarea terenurilor agricole către persoane private străine, Southern Harvest a achiziţionat o suprafaţă de aproximativ 6.000 de hectare de teren arabil în România, ca urmare a două tranzacţii separate. Potrivit informaţiilor apărute atunci în presă, era vorba de două ferme din judeţul Botoşani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata