SpaceX-ul lui Elon Musk strânge 1,16 miliarde de dolari în finanțare de capitaluri proprii

Miliardarul SpaceX de la Elon Musk a strâns aproximativ 1,16 miliarde de dolari în finanțare de capital în ultimele două luni, a declarat compania privată de rachete într-un dosar de reglementare.

Depunerea vine după ce SpaceX, ai cărui investitori includ Alphabet Inc și Fidelity Investments, a dezvăluit în februarie că a strâns aproximativ 850 de milioane de dolari, ceea ce ar fi ridicat evaluarea la aproximativ 74 de miliarde de dolari.
Compania spațială privată a strâns 1,9 miliarde de dolari în august în cea mai mare rundă de strângere de fonduri, potrivit furnizorului de software și date financiare PitchBook.

În februarie, un prototip al rachetei Starship SpaceX, SN9, a explodat la coborârea sa finală, ca și SN8 înainte. SN9 a fost un model de test dezvoltat pentru a transporta oameni și 100 de tone de marfă în viitoarele misiuni pe Lună și Marte.

Ulterior, Comitetul pentru transport și infrastructură al Camerei Reprezentanților din SUA a declarat luna trecută că investighează o lansare spațială comercială SpaceX, conform căreia autoritățile de reglementare au stabilit că au încălcat cerințele de siguranță ale SUA și licența de testare.

Musk, care conduce și mai multe companii futuriste, printre care Tesla Inc, Neuralink și Boring Co, a declarat luna trecută că SpaceX își va ateriza rachetele Starship pe Marte cu mult înainte de 2030.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata