Spyker Cars a cumpărat Saab Automobiles pentru 400 milioane de dolari

Producătorul olandez de automobile sport Spyker Cars a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului auto suedez Saab Automobiles de la grupul american General Motors Co., informează Reuters.

General Motors a anunţat finalizarea tranzacţiei, fără a da publicităţii detaliile financiare dar, conform unor surse anonime, Spyker va cumpăra Saab pentru 400 milioane de dolari, din care 74 milioane de dolari în numerar, iar restul în acţiuni. Vânzarea este condiţionată de un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii, garantat de Suedia, în valoare de 400 milioane de euro, statul suedez anunţând General Motor că va reexamina acordarea creditului.

‘General Motors, Spyker Cars, şi guvernul suedez au lucrat din greu şi creativ pentru tranzacţia care va asigura un viitor sustenabil pentru acest brand unic’, se arată într-o declaraţie a vicepreşedintelui General Motors, John Smith.
General Motors a anunţat luna trecută că va închide marca Saab, în condiţiile în care discuţiile de preluare cu producătorul olandez de automobile sport Spyker Cars au eşuat. Saab are aproximativ 3.400 de angajaţi la nivel mondial, majoritatea la principala sa uzină de asamblare de la Trollhattan, Suedia. Firma Saab a fost înfiinţată în anul 1937. General Motors a preluat jumătate din acţiunile Saab în 1990 şi cealaltă jumătate în anul 2000.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata