Starbucks urmează să obțină venituri record în trimestrul al doilea pe măsură ce vaccinările cresc

17

După un an de scădere a vânzărilor, Starbucks Corp va raporta venituri record în al doilea trimestru, de peste 6,8 miliarde de dolari, deoarece vaccinările rapide din Statele Unite și China îi fac pe clienți mai confortabili să se întoarcă dimineața, ca de obicei, la cafenele.

Cel mai mare lanț de cafea din lume a fost afectat în 2020 de scăderea traficului în magazine, deoarece creșterea infecțiilor și închiderea majorității birourilor i-au determinat pe mulți să înceapă să facă cafea acasă.

„Nu toată lumea s-a întors la muncă, dar o mulțime de oameni au făcut-o. Așa că dimineața te duci lângă Starbucks și te întorci să vezi la drive-tru cozi de mașini”, a declarat analistul Edward Jones Brian Yarbrough despre afacerea americană a companiei.

Cea mai mare parte a beneficiului redeschiderii economiei SUA va fi văzută în trimestrele următoare, iar investitorii vor acorda o atenție deosebită atenției previziunilor Starbucks, a adăugat el.
În urmă cu douăsprezece luni, Starbucks se îndepărta de eșecul primelor etape ale pandemiei, magazinele sale din întreaga lume fie închise, fie funcționând cu o capacitate foarte limitată.

Avansează rapid un an, iar analiștii spun că, cadrul pe care compania l-a construit cu serviciul său de comandă online, programul de fidelizare și benzile de rulare îl plasează într-o poziție puternică pentru a profita de o economie în redresare.

„Fac o mulțime de lucruri corecte. Comanda online reprezintă acum peste jumătate din afacere, plata mobilă reprezintă un sfert din tranzacții și elementele de meniu mai noi au văzut multă tracțiune”, a spus analistul Wedbush Securities, Nick Setyan.

„Deci, ei au multă vizibilitate asupra obiceiurilor clienților, mai mult decât orice alt nume din industrie.”

Veniturile din segmentul internațional mai mic al companiei se așteaptă să crească cu aproximativ 58%, în mare parte datorită redresării aproape complete a afacerilor din China și a încetinirii extinderii rivalului Luckin Coffee.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata