Startup-ul UiPath concediază în jur de 400 de angajați

 Startup-ul de tehnologie UiPath, cel mai valoros fondat de un antreprenor român, a concediat până la 400 de persoane, potrivit platformei InformationAge.

Surse citată în presa internaţională sugerează că decizia este surprinzătoare, în contextul în care compania de Robot Process Automation (RPA) a atras o rundă de finanţare de 568 milioane dolari, care a evaluat firma la 7 miliarde de dolari. Potrivit sursei, ritmul în care compania cheltuie banii este „semnificativ mai mare decât la orice altă companie RPA”.

Un purtător de cuvânt al UiPath a declarat că „în timp ce businessul a crescut într-un ritm incredibil, este natural să reevaluăm echipele şi investiţiile interne din când în când. În acest caz am luat decizia de a reduce personalul în zonele care nu se aliniază cu ţintele noastre de business. Această decizie a afectat mai puţin de 400 de persoane la nivel global. Însă, chiar şi cu aceste schimbări, încă avem cu 50% mai mulţi angajaţi decât aveam la 1 ianuarie 2019”.

Presa mai anunță că directorul financiar al companiei, Marie Myers, va părăsi compania, după ce s-a alăturat echipei UiPath la începutul anului.

Daniel Dineş, fondator şi CEO UiPath, a spus că la fiecare 90 de secunde câştigă un client nou, în cadrul unui eveniment organizat în Las Vegas pentru a marca lansarea unei noi generaţii de roboţi software.

La nivel global UiPath are peste 3.200 de angajaţi, dintre care 1.000 lucrează la sediul din Bucureşti.

Rcent compania a anunțat achiziția a două companii, cea olandeză ProcessGold și StepShot din Estonia.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata