Staţiile de metrou Pajura şi Bazilescu, inaugurate în 2011

Metroul bucureştean va avea două noi staţii de metrou, în prima parte a anului 2011 urmând să fie puse în funcţiune staţiile Pajura şi Parc Bazilescu, potrivit informaţiilor remise de Ministerul Transporturilor.

În vederea realizării acestui obiectiv, Metrorex, societate sub autoritatea MTI şi SC TIAB SA au încheiat, la data de 20 august 2010, contractul de lucrări având ca scop dotarea cu instalaţii generale (electrice, ventilaţie, sanitare) şi finisaje spaţii tehnice a tronsonului de metrou 1 Mai – Parc Bazilescu, respectiv a staţiilor Pajura şi Parc Bazilescu.

Prin punerea în funcţiune a acestor staţii se va asigura prelungirea traseului de circulaţie a metroului pe Linia 4 Gara de Nord – 1 Mai, până la staţia Parc Bazilescu. Valoarea contractului este de 21,9 milioane ei, iar finanţarea este asigurată din surse de la bugetul statului. Durata de execuţie a lucrărilor este de 6 luni.
Tronsonul de metrou 1 Mai – Laromet face parte din Magistrala IV de metrou, între Gara de Nord – Basarab – Laromet. Lucrările pentru tronsonul Gara de Nord – 1 Mai s-au finalizat în anul 2000, costurile depăşind 60 de milioane de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata