Ştergerea trecutului digital: Google a primit 12.000 de cereri într-o singură zi

Google a primit vineri, 30 mai, 12.000 de cereri ale internauților europeni pentru a le fi șters trecutul digital, a declarat purtătorul de cuvânt al filialei concernului american din Germania, citat sâmbătă de AFP.

El a confirmat astfel o cifră avansată de revista germană Der Spiegel.

Pentru a se conforma unei decizii a justiției europene de la jumătatea lunii mai, Google cel mai important site mondial de căutare pe Internet, a lansat joi un formular online accesibil europenilor prin care le permite să solicite ștergerea rezultatelor lor de căutare.

Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a decis, la 13 mai, că motoarele de căutare vor trebui să șteargă anumite informații la cererea unui utilizator, în cazul în care acestea îi lezează onoarea. Respectiva decizie a stârnit reacții atât în presa europeană, cât și în cea americană.

Citeste si:  ANSVA: Examinarea cărnii de porc în vederea depistării trichinelozei este obligatorie

Cererile solicitanților vor fi examinate individual și nu vor fi tratate în mod automat, a explicat Google. Concernul american nu a făcut estimări privind perioada de timp cât va dura ștergerea acestor date, subliniind că acest lucru depinde de cât de bine întemeiate sunt cererile. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner