Studiile au demonstrat! De care țări sunt controlate întreprinderile de pe teritoriul României?

Institutul Național de Statistică înfățișează un raport uimitor având în vedere situația companiilor de origine străină, dar care au punct de activitate pe teritoriul României. În topul țărilor care coordonează afaceri ce au ca arie de activitate teritoriul țării noastre, a fost explicat mai bine de către specialiști, luni.

Primele țări care au ocupat locurile fruntașe în controlul afacerilor și întreprinderilor, în anul 2017, în România, au fost pe rând Germania, Franța și Italia. Din numărul total al companiilor multinaționale controlate din afara țării, sunt 13.195 de grupuri coordonate de persoane juridice străine, iar 62.507 sunt grupuri controlate de persoane fizice străine, conform rezultatelor oferite de Institutul Național de Statististică, ce au fost publicate luni.

Pe teritoriul României, în urmă cu 2 ani, au fost recunoscute 80.905 grupuri de întreprinderi, dintre care 4.910 dintre acestea erau grupuri de întreprinderi rezidente (6% din total) și 75.995 dintre acestea erau grupuri de întreprinderi multinaționale (293 controlate din interior, iar 75.702 erau controlate din afara țării).

Cea mai extinsă parte a grupurilor de întreprinderi din țara noastră aveau ca punct de activitate în comerț (circa 35% din total). În ceea ce privește industria construcțiilor și cea prelucrătoare, 11% dintre companii activau, 9% din total aveau punct de lucru în activități științifice și tehnice, iar 8% activau în tranzacții imobiliare.

Dacă raportăm la ponderea numărului de salariați, cea mai mare parte de subgrupuri de întreprinderi din România sunt sub control din Germania, Franța și Italia. În acest fel, subgrupurile de întreprinderi de persoane juridice sau persoane fizice din Germania înseamnă 16,9% din total, cele controlate din Franța reprezintă 11,7%, iar cele din Italia 9,5%.

Sursa: capital.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata