Telecom Italia pregătit să plătească şapte miliarde de euro pentru preluarea GVT

Grupul Telecom Italia SpA pregătește o ofertă de până la șapte miliarde de euro (9,4 miliarde de dolari) pentru a devansa rivalul spaniol Telefonica SA în cursa pentru preluarea furnizorului de Internet în bandă largă GVT, o divizie din Brazilia a grupului francez Vivendi SA, informează Bloomberg.

Citând surse din interiorul companiei italiene, Bloomberg susține că Vivendi ar urma să dețină un pachet de 20% din acțiunile Telecom Italia precum și o participație la entitatea rezultată în urma combinării diviziilor din Brazilia ale celor două grupuri, TIM Brasil și GVT. Sursele citate susțin că grupul italian ar putea să facă o ofertă oficială către Vivendi până la finele acestei luni.

La rândul său ‘The Wall Street Journal’ a anunțat că directorul Telecom Italia, Marco Patuano, s-a întâlnit miercuri la Paris cu președintele Vivendi, Vincent Bollore pentru a discuta posibilitatea fuziunii diviziilor lor din Brazilia.

‘Telecom Italia confirmă că derulează o analiză detaliată pentru a determina dacă există oportunitatea depunerii unei oferte către Vivendi pentru integrarea afacerilor braziliene ale celor două grupuri’ a informat Telecom Italia într-un scurt comunicat difuzat joi.

La începutul acestei luni, grupul spaniol Telefonica SA a făcut o ofertă nesolicitată de 6,7 miliarde de euro pentru ca GVT să fuzioneze cu divizia sa braziliană Vivo. Conform ofertei grupului spaniol, Vivendi ar urma să primească 3,9 miliarde de euro și 12% din entitatea rezultată în urma combinării diviziilor din Brazilia ale celor două companii.

Furnizorul de Internet în bandă largă GVT ar fi o sursă de creștere pentru Telecom Italia și Telefonica în condițiile în care veniturile din serviciile de telefonie sunt în scădere atât în Spania cât și în Italia pe fondul intensificării concurenței. Telefonica este cel mai mare acționar individual de la Telecom Italia însă cele două companii sunt concurenți pe piața de telefonie din Brazilia. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata