Telekom vinde Palatul Telefoanelor şi alte două proprietăţi

Telekom Romania Communications scoate la vânzare prin licitație trei proprietăți din centrul Bucureștiului, respectiv Palatul Telefoanelor, clădirea Tandem și proprietatea din strada Matei Millo, prețul de pornire fiind de 21,6 milioane de euro, a anunțat, miercuri, operatorul de telecomunicații.
Valoarea de piață a pachetului este la nivelul altor proprietăți similare ca dimensiune și relevanță și a fost stabilită de evaluatori independenți. Tranzacția va fi derulată prin intermediul unei licitații, iar câștigătorul va fi entitatea cu cea mai avantajoasă ofertă atât în ceea ce privește prețul, cât și alte condiții relevante în context.

Pentru a participa la licitație, cei interesați trebuie să furnizeze o scrisoare de garanție și să depună ofertele până la data de 20 octombrie 2014.

Pentru Palatul Telefoanelor, Telekom Romania Communications va urma toți pașii juridici prevăzuți de legislația în vigoare privind monumentele istorice.

„Strategia noastră imobiliară este în linie cu scopul nostru de a deveni furnizorul convergent numărul 1 de servicii de telecom și divertisment din România. Aceasta presupune să ne concentrăm atenția asupra activităților noastre principale și să capitalizăm activele din zone secundare, inclusiv portofoliul imobiliar”, a afirmat directorul executiv Managementul Aprovizionării, Telekom Romania Group, Andreas Grunewald.

Palatul Telefoanelor este construit în stilul art deco, are un teren de 1.893 de metri și o suprafață totală construită la sol de 1.702 metri. Proprietatea Tandem are un teren de 5.039 metri și o suprafață totală construită la sol de 2.030 de metri, în timp ce proprietatea Matei Millo are un teren de 1.783 de metri. (AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata