Tesla se adună după ce Canaccord îmbunătățește ratingul, spune că este ca Apple

Acțiunile Tesla au crescut cu 3% luni, după ce Canaccord Genuity și-a mărit ratingul pentru producătorul de mașini electrice pentru a „cumpăra” și și-a comparat marca cu Apple.
Analistul Canaccord Genuity, Jed Dorsheimer, a actualizat Tesla pentru a „cumpăra” din „hold” și și-a mărit obiectivul de preț la 1.071 dolari, al doilea cel mai mare dintre 37 de analiști urmăriți de Refinitiv.

Compania condusă de Elon Musk s-a tranzacționat ultima dată la 697 de dolari.

„TSLA creează rapid un ecosistem Apple de produse energetice, armonizat în electrificare, pentru a deveni marca în stocarea energiei”, a scris Dorsheimer într-o notă de client axată pe tehnologia bateriei Tesla și produsele energetice rezidențiale.
El a comparat marca pe care Tesla a construit-o în jurul tehnologiei sale pentru baterii cu campania de marketing „Think Different” lansată de Apple în anii 1990.

Cea mai recentă creștere a acțiunilor Tesla îl lasă în scădere cu aproximativ 1% pentru un an, în timp ce investitorii își așteaptă rezultatele trimestriale, care vor fi comunicate în două săptămâni.

Săptămâna trecută, Tesla a înregistrat livrări record trimestriale pe fondul unei cereri puternice în China, depășind așteptările analiștilor.
Acțiunile Tesla rămân în creștere cu peste 500% în ultimele 12 luni, iar capitalizarea sa de piață de 668 miliarde de dolari îl face de departe cel mai valoros producător auto, chiar dacă producția sa este o fracțiune dintre rivali precum Toyota Motor Corp, Volkswagen AG și General Motors Co.

Când își raportează rezultatele trimestriale din martie pe 26 aprilie, analiștii se așteaptă, în medie, la o creștere de 70% a veniturilor la 10,2 miliarde de dolari și la un venit net de 504 milioane de dolari, în creștere față de 16 milioane de dolari în urmă cu un an, potrivit Refinitiv.

Duminică, schimbul de criptomonede Binance Holdings Ltd a declarat că le oferă clienților săi accesul la piața bursieră cu lansarea de jetoane reprezentând acțiuni Tesla, la prețuri în Binance USD, o „stablecoin reglementată” legată de dolar.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata