Ţiriac discută cu nemţii ieşirea din afacerea Mercedes-Benz

19

Vanzarea celor 49% din actiunile importatorului Mercedes-Benz Romania ar putea fi primul exit al omului de afaceri din industria auto.

.
Omul de afaceri Ion Tiriac, care controleaza grupul Tiriac Holdings, a batut palma cu grupul german Daimler AG pentru vanzarea participatiei de 49% pe care o detine in cadrul Mercedes-Benz Romania, un business de aproape 400 mil. euro in 2008, potrivit unor surse din piata.

Oficialii Mercedes-Benz Romania, companie care detine oficial importurile marcilor Mercedes-Benz, Smart, Jeep, Chrysler, Dodge si Mitsubishi, nu au facut niciun comentariu. De asemenea, nici oficialii Tiriac Holdings, grupul care reuneste toate afacerile lui Ion Tiriac, nu au facut niciun comentariu.

Iesirea lui Tiriac din afacerea Mercedes-Benz ar reprezenta prima tranzactie importanta de pe piata auto locala de la inceputul crizei.

Piata auto este una dintre cele mai afectate industrii din Romania, dupa scaderi de peste 50% in fiecare luna din acest an. Nici vanzarile importatorului Mercedes-Benz nu au ramas imune la acest declin, compania raportand in primele zece luni ale anului un declin de 58%, la 3.300 de unitati. Pe baza acestor rezultate si cifra de afaceri a importatorului s-ar putea situa doar la 60% din cea raportata anul trecut, respectiv 240 mil. euro.

Conform datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finante, compania Mercedes-Benz Romania a terminat anul 2008 cu pierderi de peste 9 mil. euro, fata de un profit net de 13 mil. euro cu un an in urma.

Conform estimarilor ZF, valoarea companiei Mercedes-Benz Romania s-ar putea situa intre 50 si 80 mil. euro.

Integral în Ziarul Financiar

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata