Topul Naţional, carte de vizită a mediului de afaceri, reuneşte peste 6.480 de operatori economici

Topul Național al Firmelor (TNF) este o carte de vizită a mediului de afaceri autohton care aduce mai aproape potențialii investitori străini de partenerii români, a declarat joi, 6 noiembrie, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), în deschiderea celei de-a 21 ediții a TNF.

„Camera de Comerț și Industrie a României vrea să fie un factor de moderație între decidentul politic și mediul de afaceri de aceea rog mediul de afaceri să aibă o mai mare deschidere către relația cu sistemul cameral. Aș vrea, de asemenea, ca decidentul politic să înțeleagă că avem nevoie de mai mult sprijin, de predictibilitate. Este important de spus că primele trei locuri din acest top, însumate, ne dau o cifră de afaceri de 80 de miliarde de euro. Ne interesează însă în egală măsură și plasarea capitalului român, cum jucăm pe piață precum și cum ieșim pe piețele internaționale”, a spus Mihai Daraban.

Celebrată în cadrul unei gale la care au participat circa 500 de invitați — companii, reprezentanți ai autorităților, ai corpului diplomatic — cea de-a 21-a ediție a Topului Național marchează noua strategie de dezvoltare a Camerei de Comerț și Industrie a României, centrată cu prioritate pe măsuri ce contribuie în mod real la consolidarea continuă a mediului de afaceri din România, prin creșterea nivelului comerțului intern și extern și internaționalizarea companiilor românești.

„Împreună cu primul ministru am luat multe măsuri care să vină în sprijinul oamenilor de afaceri precum neimpozitarea profitului reinvestit, reducerea CAS-ului, măsuri în domeniul exporturilor. Intenționăm să mișcăm puțin lucrurile în domeniul comerțului exterior. De aceea în perioada imediat următoare vom înființa Institutul Român de Comerț Exterior”, a precizat ministrul Economiei, Constantin Niță.

Ediția a 21-a din 2014 a Topului Național al Firmelor a clasat pe primele locuri la nivel național 6.486 operatori economici, dintre care 589 de firme care activează în cercetare, dezvoltare și high-tech, 2.393 de companii industriale, 346 de firme din domeniul agricol, pescuit sau piscicultură, 281 de firme de construcții, 1.955 din sectorul serviciilor și 922 din comerț-turism. Dintre acestea, 919 firme primesc Premiul Național (locul I), în timp ce 797 de companii se clasează pe locul II și 717 companii pe locul III.

Pentru rezultatele obținute în anul 2013 premiul de excelență în afaceri a revenit companiei Automobile Dacia SA.

Companiile premiate în cadrul Topului Național al Firmelor au fost selectate pe baza unei metodologii complexe și unitare la nivel național, implementată de întregul Sistem Cameral românesc, în toate județele țării. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata