Toshiba şi-a vândut divizia medicală companiei nipone Canon, pentru 5,9 miliarde de dolari

Grupul nipon Toshiba şi-a vândut divizia medicală companiei nipone Canon, pentru 665,5 miliarde de yeni (5,9 miliarde de dolari), transmite AP.

Separat, Toshiba a anunţat că a ajuns la un acord cu grupul chinez Midea Group privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

Canon a precizat că achiziţionarea Toshiba Medical Systems Corp va sprijini ambiţiile companiei nipone de a-şi extinde divizia medicală. Pentru anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2016, Toshiba se aşteaptă la pierderi de 710 miliarde de yeni (6,3 miliarde de dolari), mai mari decât estimările iniţiale. Va fi al doilea an consecutiv în care firma niponă raportează pierderi.

La sfârşitul anului trecut, Toshiba a anunţat că va elimina 6.800 de locuri de muncă, echivalentul a aproximativ 3% din forţa sa de muncă, în special la producţia de televizoare, PC-uri şi electrocasnice.

Toate aceste decizii vin după de, recent, Toshiba a recunoscut că între 2008 şi 2014 a falsificat rezultatele pentru a majora profiturile cu 152 de miliarde de yeni (1,3 miliarde de dolari). În plus, restructurarea operaţiunilor Toshiba vine într-un moment în care producătorii japonezi de echipamente electronice au dificultăţi în a concura cu rivali chinezi şi sud-coreeni. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata