Dan Sucu: „Pică în primul rând companiile româneşti care intră în contact direct cu consumatorul”

– Companiile româneşti cad una după alta în insolvenţă, dar Guvernul şi BNR sunt neputincioase în a susţine capitalul romanesc în faţa băncilor străine.

.
Statul nu are nicio strategie de salvare a companiilor cu actionariat romanesc care intra in insolventa una dupa alta. Aceasta este concluzia analistilor financiari si a oamenilor de afaceri care se vad nevoiti sa ceara deschiderea procedurii de insolventa pentru reorganizare atunci cand nu mai gasesc nicio alta solutie, scrie Ziarul Financiar.

Pica in primul rand companiile romanesti care intra in contact direct cu consumatorul”, sustine omul de afaceri Dan Sucu, care controleaza grupul de firme Mobexpert.

Principalele zece companii aflate in acest moment in insolventa au afaceri care depasesc 850 de milioane de euro si 10.000 de angajati. Cele mai multe dintre acestea fie au ca principala activitate retailul, fie s-au extins puternic prin dezvoltarea unei retele de magazine.

În aceste categorii se numără atat Leonardo, retailer de incaltaminte si marochinarie, Diverta, lant de 62 de magazine controlat de omul de afaceri Octavian Radu, cat si retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo, si retelele de hipermarketuri Pic, Trident si Spar.

In aceste conditii, se pune intrebarea ce folos au rezervele de 30 de miliarde de euro ale Bancii Nationale a Romaniei, la un nivel record, daca acestea nu ajuta cu nimic companiile cu capital romanesc sau zecile de mii de persoane afectate in urma intrarii in insolventa a acestora?

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata