Tot mai mulţi români circulă cu trenul; traficul de călători a crescut cu 12,4%, în primele trei luni

CFR Călători a transportat, în primele trei luni ale anului, cu 1,75 milioane mai mulți pasageri comparativ cu perioada ianuarie – martie 2013, când peste 14,1 milioane de călători au circulat cu trenul, potrivit datelor furnizate de CFR Călători.

Ca procentaj, traficul feroviar de călători a crescut cu 12,4%, la peste 15,85 milioane de pasageri.

În ceea ce privește perioada sărbătorilor pascale, traficul de pasageri a urcat cu circa 20% la trenurile de litoral și cu aproape 35% la trenurile spre munte, raportat la un week-end obișnuit.

La nivelul întregii rețele feroviare, traficul de pasageri a înregistrat, în perioada Sărbătorilor de Paște, față de un week-end obișnuit, o creștere cu 75%, în timp ce trenurile de pe rutele mari — precum Iași, Timișoara, Craiova — au avut grade de utilizare de peste 100%.

„Estimăm că traficul cumulat din perioada celor două evenimente ale lui 2014, respectiv Paște (17-21 aprilie) și minivacanța de 1 Mai, care urmează, va fi mai mare decât traficul înregistrat în 2013 (1-5 mai). Mulți dintre români petrec sărbătorile pascale în familie, iar cele mai solicitate rute au fost în acest an cele spre Iași și Craiova, acestea având un grad de utilizare de peste 100%”, afirmă reprezentanții CFR Călători.

Potrivit statisticilor realizate de Ministerul Transporturilor, în primele nouă luni ale anului trecut, peste 43,6 milioane de pasageri au circulat cu trenul, dintre care 165.000 de persoane au avut o destinație externă.

Distanța medie de transport a pasagerilor a fost de 78 de kilometri.

Parcursul mediu zilnic al vagoanelor de pasageri a fost de 253 kilometri/zi, iar viteza medie a trenurilor a fost de 45 de kilometri/oră. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata