Toyota anunţă una dintre cele mai mari rechemări la service: 6,58 milioane vehicule

Toyota Motor Corp va rechema la service 6,58 milioane de vehicule din întreaga lume pentru a rezolva defecţiunile de la scaune şi sistemul de direcţie, aceasta fiind una dintre cele mai mari rechemări realizate până acum pe plan mondial, transmite Reuters.

Cel mai mare producător auto mondial va rechema anumite modele Yaris, Urban Cruiser, RAV4 şi Hilux după ce a identificat probleme la coloana de direcţie şi la scaunele de la 1.058 vehicule. Anunţul vine într-un moment în care compania niponă vrea să-şi restabilească reputaţia afectată de o serie de retrageri masive care au avut loc între 2009 şi 2011 legate de probleme la sistemul de acceleraţie.

Rechemarea acoperă modelele subcompact Yaris şi SUV-uri Urban Cruiser asamblate în perioada ianuarie 2005 şi august 2010, precum şi SUV-urile RAV4 şi camionetele Hilux fabricate între iunie 2004 şi decembrie 2010, a anunţat Toyota

Aproximativ 825.000 dintre vehiculele afectate sunt în Europa, dar nu s-au raportat accidente legate de defecţiunile înregistrate la scaune şi la sistemele de direcţie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata