Toyota dezvăluie noi modele ale Lexus și Mirai, echipate cu tehnologie avansată

Toyota Motor Corp a dezvăluit joi noi modele Lexus și Mirai în Japonia, echipate cu asistență avansată a șoferului, întrucât competiția pentru a dezvolta mai multe mașini autonome și conectate crește.
Cea mai recentă lansare Toyota vine în timp ce producătorii de automobile, startup-urile de mașini electrice și giganții tehnologici investesc mult în așa-numitele caracteristici de siguranță activă.

Noua tehnologie de asistență la conducere a producătorului auto japonez, sau Advanced Drive, are un sistem autonom de nivel 2 care ajută la conducere, cum ar fi limitarea mașinii pe banda sa, menținerea distanței față de alte vehicule și schimbarea benzii sub supravegherea șoferului pe autostrăzi.

Sedanul de lux Lexus LS va fi scos la vânzare începând de joi, costând între 16,3 milioane de yeni (148.627,70 dolari) și 17,9 milioane de yeni, în timp ce mașina cu celule de combustibil cu hidrogen Mirai din a doua generație va fi oferită pe piață din 12 aprilie, cu prețuri între 8,4 și 8,6 milioane de yeni .
Noile modele sunt primele produse Toyota aduse pe piață care oferă actualizări over-the-air și utilizează tehnologia AI centrată pe învățarea profundă, a declarat executivul Toyota James Kuffner, care este și șeful unității de cercetare Toyota Woven Planet.

„Acesta este cu adevărat un prim pas important în călătoria noastră către dezvoltarea software-ului”, a spus el într-un interviu online joi, adăugând că, compania a încercat să proiecteze software-ul pentru a fi cu adevărat global și pentru a oferi reutilizabilitate.

În viitor, funcțiile software ale mașinilor vor fi „actualizabile” și „mai personalizabile”, la fel ca modul în care oamenii își personalizează smartphone-urile, a adăugat Kuffner.

Este posibil ca mașinile complet autonome să fie încă la câțiva ani distanță, dar rivalul General Motors Co la începutul acestui an a făcut o dezvăluire la Consumer Electronics Show virtual, cu un concept Cadillac zburător complet electric, în timp ce operatorul chinez de motoare de căutare Baidu a prezentat parteneriatul cu marca auto locală Geely.

Concurentul autohton Toyota, Honda Motor Co Ltd, a dezvăluit luna trecută în Japonia un sedan Legend parțial auto-condus, devenind primul producător auto din lume care a vândut un vehicul echipat cu o nouă tehnologie certificată de automatizare de nivel 3.

LexusMiraiToyota
Comentarii (0)
Adaugă comentariu