Toyota recheamă la service 2,27 milioane vehicule din cauza unor probleme la airbag

Grupul japonez Toyota a anunțat miercuri, 11 iunie, că va rechema la service 2,27 milioane vehicule vândute în întreaga lume din cauza unor probleme la airbag, aceasta fiind cea de-a treia rechemare lansată în tot atâtea luni de cel mai mare constructor auto mondial, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt a precizat că, în cazul unui număr de aproximativ 20 de modele de autovehicule Toyota, airbagul din partea pasagerului ar putea fi defectuos și, în cel mai rău caz, ar putea lua foc. Aproximativ 650.000 de vehicule vizate de această rechemare au fost vândute în Japonia iar 1,62 milioane în străinătate.

Citadinele Yaris, mai multe modele ale berlinei Corolla, monospațiul Noah și berlinele Avensis se numără printre modelele vizate de această acțiune.

O bună parte din vehiculele afectate au fost rechemate deja la service, pentru același motiv, în luna aprilie 2013. Toyota a explicat miercuri că a dorit să modifice soluția găsită la acea dată, ceea ce a determinat compania să recheme din nou la service aceleași mașini.

În urma deciziei de miercuri, numărul autovehiculelor rechemate la service de grupul Toyota în ultimele trei luni a ajuns la peste nouă milioane de unități. La începutul lunii aprilie, Toyota a rechemat la service 6,39 milioane vehicule din cauza mai multor probleme tehnice (aribag, fixarea scaunului, joc al volanului, probleme la demaror) apoi la finele lunii mai Toyota a mai rechemat 520.000 de vehicule suplimentare, în special în America de Nord, pentru o problemă la fixarea roatei de rezervă.

Toyota a trecut printr-o criză fără precedent la finele lui 2009 și începutul lui 2010, când a fost nevoit să recheme de urgență aproximativ nouă milioane de vehicule, în special în SUA, din cauza unei probleme la pedala de accelerație care se putea bloca sau a reacției întârziate a sistemului de frânare. Recent, grupul nipon a trebuit să plătească o amendă de 1,2 miliarde de dolari în SUA pentru că și-a înșelat clienții în acest dosar.

Toyota a reușit ca în 2013 să-și păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare constructor auto din lume devansându-și rivalii General Motors și Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane vehicule. Pentru acest an, Toyota împreună cu celelalte două companii din grupul său, Daihatsu Motor Co și Hino Motors Ltd., intenționează să vândă 10,32 milioane vehicule la nivel global, devenind primul constructor auto care va reuși să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata