Toyota recheamă la service 2,9 milioane vehicule RAV4 pe fondul unei probleme la centura din spate

33

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anunţat joi, 18 februarie, că a demarat o operaţiune de rechemare la service pentru un număr de 2,87 milioane vehicule de teren vândute la nivel mondial, din cauza unei posibile probleme la centura din spate, informează Reuters.

Cel mai mare constructor auto mondial a precizat că rechemarea vizează în principal autoturismele de teren RAV4, produse în perioada iulie 2005-august 2014, şi vândute la nivel mondial precum şi un alt SUV, denumit Vanguard, produs în perioada octombrie 2005 — ianuarie 2016 şi vândut numai în Japonia. Retragerea include 1,3 milioane vehicule vândute în America de Nord, alături de aproximativ 625.000 de vehicule în Europa, 434.000 în China, 177.000 în Japonia şi 307.000 în alte regiuni.

Producătorul auto a precizat că a primit informaţii referitoare la două incidente în care centura din spate s-a desprins în urma unor coliziuni. Toyota a adăugat că dealerii vor rezolva această problemă fără niciun cost pentru client.

La începutul acestui an, compania Toyota, care include şi constructorii Daihatsu Motor Co şi Hino Motors Ltd, a informat că în anul calendaristic 2015 a vândut 10,15 milioane vehicule la nivel mondial, ceea ce îi permite să păstreze titlul de cel mai mare constructor auto din lume pentru al patrulea an consecutiv.

Anul trecut, conform statisticilor APIA, Toyota a vândut în România 3.199 de autovehicule, din care 2.909 autoturisme. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online