Toyota şi Volkswagen, liderii vânzărilor pe plan mondial în primul semestru din 2014

Toyota a rămas și în primul semestru din 2014 lider al vânzărilor pe plan mondial, urmată de Volkswagen (VW), care a reușit să urce pe locul doi, depășind General Motors (GM), afectat de rechemările masive la service, transmit AP și Bloomberg.

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ și diviziile Hino Motors și Daihatsu Motor, au urcat la 5,097 milioane de vehicule, în creștere cu aproape 4% față de primul semestru din 2014, pe fondul majorării livrărilor în Asia, SUA și Europa.

Toyota a raportat o creștere a vânzărilor de 12% în China, de 5% în America de Nord și de 8% în Europa.

Grupul auto german Volkswagen a vândut în primul semestru din acest an 4,97 milioane de vehicule, depășind producătorul auto american General Motors, ca a livrat 4,92 milioane de unități. Vânzările VW înregistrează un ritm mai rapid de creștere decât cele al GM, afectată de rechemările la service, care vor costa compania americană 1,2 miliarde de dolari.

Toyota a reușit ca în 2013 să-și păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare producător auto din lume devansându-și rivalii General Motors și Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane de vehicule. Livrările General Motors au ajuns anul trecut la 9,71 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen, împreună cu diviziile MAN și Scania, au vândut 9,73 milioane de unități.

În 2014 Toyota intenționează să vândă 10,32 milioane vehicule la nivel global, devenind prima companie auto care va reuși să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata