Transgaz a obţinut în primele 9 luni un profit mai mult decât dublu faţă de cel din 2013

Compania Națională de Transport al Gazelor Naturale, Transgaz Mediaș, a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, un profit net de 374,037 milioane de lei, cu 131% mai mare față de cel din perioada similară a anului trecut, de 161,62 milioane lei, conform datelor financiare remise miercuri Bursei de Valori București.

Veniturile totale au crescut cu 15%, la peste 1,23 miliarde lei, în special datorită creșterii tarifului de rezervare capacitate față de perioada similară a anului trecut.

Potrivit reprezentanților companiei, veniturile financiare s-au majorat cu 55%, la 23,884 milioane lei, datorită încasării unui avans din lichidarea NIC și a reconcilierii sumelor virate într-un cont escrow de către consorțiul Shah Deniz.

Cheltuielile totale au scăzut cu 6%, la 775,594 milioane lei, în principal ca urmare a economiilor înregistrate la cheltuielile financiare (în anul precedent a fost constituit provizionul de 110,671 milioane lei pentru deprecierea participației Transgaz la capitalul social al Nabucco Gas Pipeline International GmbH).

Reprezentanții Transgaz semnalează că profitul net realizat este mai mare cu 58% față de cel din Bugetul de Venituri și Cheltuieli aprobat, veniturile sunt egale cu cele prevăzute, iar cheltuielile sunt mai mici cu 16%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata