Trenurile vor fi oprite dacă nu avem un răspuns clar de la MTI, până joi (19 august 2010)

Sindicatele de la CFR Călători au ameninţat cu oprirea activităţii, începând de joi, în cazul în care conducerea companiei nu va oferi un răspuns clar cu privire la calendarul de disponibilizări şi trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor companiei, a declarat miercuri (18 august 2010) preşedintele Federaţiei Mişcare Personal (FMP), Ion Molea.

„Trenurile nu vor mai circula dacă până joi nu vom primi un răspuns clar de la Ministerul Transporturilor cu privire la disponibilizări şi trimiterea în şomaj tehnic a angajaţilor”, a spus Molea.
Un număr de 300 de angajaţi ai CFR Călători au organizat, miercuri, un protest spontan în faţa Ministerului Transporturilor împotriva măsurii de trimitere în şomaj tehnic a unui număr de 15.000 de angajaţi.

La ora actuala liderii de sindicat discută cu conducerea CFR Călători pe marginea acestei măsuri. Angajaţii CFR Călători au fost trimişi în şomaj tehnic începând de luni, 16 august, timp de 60 de zile, pe o perioadă de 4 luni.
Astfel, angajaţii companiei, circa 15.000, inclusiv directorii, au primit miercuri notificări de şomaj tehnic timp de 60 de zile calendaristice, din care 44 lucrătoare, pe o perioadă de patru luni, începând cu data de 16 august, cu 75 la sută din salariul de bază.

Decizia vine după ce compania a înregistrat pierderi la 6 luni, iar conducerea încearcă să găsească soluţii pentru redresare, inclusiv prin concedierea angajaţilor. Disponibilizările vizează companiile cu pierderi şi vor afecta şi CFR Călători, unde între 2.000 şi 4.000 de oameni îşi vor pierde slujbele alături de CFR Marfă – 5.000 de oameni disponibilizaţi de la compania centrală şi diviziile subordonate, de revizie vagoane, reparaţii, 2.900 de oameni de la CFR SA şi 1.000 de angajaţi de la Electrificare CFR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata