Turkish Airlines anulează 400 de zboruri între luni şi marţi din cauza ninsorilor căzute la Istanbul

Compania aeriană turcă Turkish Airlines a anulat peste 400 de zboruri între luni și marți din cauza condițiilor meteo vitrege și a ninsorilor căzute la Istanbul, relatează EFE.

Pentru ziua de luni au fost anulate 250 de zboruri, dintre care 120 internaționale, iar pentru marți se prevede anularea a 150 de zboruri, dintre care 80 sunt naționale, a informat compania.

Printre destinațiile anulate multe au legătură cu orașe europene ca Madrid, Barcelona, Lisbona, Roma, Veneția și multe aeroporturi germane.

Aproape toate zborurile internaționale anulate plecau de pe aeroportul Ataturk, cel mai mare din Istanbul, dar au fost anulate și 7 zboruri internaționale luni și alte 11 marți cu plecare de pe aeroportul Sabiha Gökçen, al doilea ca mărime, situat în zona asiatică a orașului.

Ninsorile au afectat o mare parte a Turciei occidentale și există temerea paralizării traficului la Istanbul, unde municipalitatea a pus la dispoziție circa 1.000 de mașini de deszăpezire și 5.000 de angajați pentru a curăța străzile.

Este a doua mare ninsoare a anului în acest oraș de pe malul Bosforului, care a fost acoperit cu un strat consistent de zăpadă și la 30 decembrie. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: flickr.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata