Un Boeing 787 al Japan Airlines a aterizat de urgenţă în Honolulu

Un avion Boeing 787, aparţinând companiei Japan Airlines (JAL), a aterizat de urgenţă duminică, 9 martie,  în Honolulu din cauza unei probleme tehnice, a anunţat compania aeriană pe pagina sa de internet, informează AFP.

Aparatul, care transporta în total 171 de persoane, inclusiv echipajul, a decolat de pe aeroportul Haneda din Tokyo în direcţia San Francisco, se precizează în comunicatul companiei aeriene.

Televiziunea publică japoneză (NHK) a relatat că aparatul a avut o problemă la unul dintre motoare, în timp ce compania JAL a indicat doar o problemă apărută ‘din cauza unui echipament’. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Companiile japoneze Japan Airlines şi All Nipon Airways folosesc numeroase aparate Boeing 787, supranumite Dreamliner, fiind cele mai afectate în urma seriei de incidente serioase care au determinat rămânerea la sol a acestui tip de aeronave, în urmă cu un an.

După reluarea folosirii lor, în primăvara trecută, problemele nu s-au încheiat. Boeing a anunţat vinerea trecută existenţa unor fisuri la aripile unor aparate 787 care nu au fost încă livrate. Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că aceasta a fost informată de subcontractorul nipon care fabrică aripile, Mitsubishi Heavy Industries (MHI), în legătură cu faptul că ‘o schimbare a procesului de producţie ar fi putut provoca fisuri de grosimea unui fir de păr la un număr limitat’ de aripi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

aterizare de urgentaHonoluluJapan Airlines
Comentarii (0)
Adaugă comentariu