Un investitor român şi altul străin sunt cu ochii pe Flanco

Un retailer român şi un grup internaţional de comerţ care are deja activităţi la nivel local şi-au manifestat interesul pentru a prelua reţeaua de magazine Flanco aflată în insolvenţă, potrivit unor surse din piaţă.

Operatorul de magazine de electrocasnice, care deţine în prezent circa 70 de unităţi, a fost scos la vânzare recent de către băncile ING, UniCredit Ţiriac Bank şi BRD – principalii săi creditori, scrie Ziarul Financiar.

Acestea urmăresc atragerea unui investitor cu lichidităţi, care să poată aduce cel puţin 14 mil. euro în companie pentru a stinge datoriile garantate şi pentru a susţine creşterea vânzărilor în ultimele 3 luni din an.

Retailerul român interesat de Flanco ar putea fi compania Asesoft Distribution, care controlează e-Mag, au mai precizat sursele citate.

Asesoft, cu afaceri de circa 100 mil. euro în 2009, este deţinută de Iulian Stanciu şi Sebastian Ghiţă, şi a mai fost implicată într-o tranzacţie în 2009, când a preluat divizia de distribuţie a Flamingo – operatorul magazinelor Flanco.

Cei doi antreprenori s-ar putea lovi de un competitor de talie internaţională de origine asiatică în încercarea de a prelua reţeaua aflată în insolvenţă.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata