Unul din trei români suferă de afecţiuni cardiovasculare, ca urmare a colesterolului mărit

Peste 30% din populaţia României suferă de hipertensiune arterială şi diabet zaharat ca efect al colesterolului mărit, potrivit studiului naţional Cardio-Zone, coordonat de prof. dr. Mircea Cinteză.

Toate efectele nocive ale unui colesterol crescut asupra organismului pot fi ameliorate sau combătute prin consumul de acizi graşi esenţiali. Cei mai importanţi sunt acizii graşi omega 3, care se găsesc în uleiul de peşte şi în produsul Omega 3 de la Ozone Natural, un produs care combină uleiul de somon concentrat în acizi graşi esenţiali Omega 3 şi vitamina E.

În România, peste 30% dintre români au colesterolul ridicat şi aproximativ 40% sunt hipertensivi, iar doi din trei români mor din cauza afecţiunilor cardiovasculare.

”Nivelul ridicat de colesterol este responsabil pentru atacurile cardiovasculare, de ateroscleroză, litiază biliară şi multe alte afecţiuni. În prezent, există o serie de tratamente naturiste aflate la îndemâna pacienţilor, cu rezultate benefice asupra organismului afectat de un nivel ridicat al colesterolului. Omega 3 de la Ozone Natural, datorită compuşilor săi, reduce nivelul colesterolului din organism şi ameliorează simptomele bolilor cardiovasculare”, a declarat dr. Dan Dimitriu, medic specialist medicină internă Centrul Medical Unirea, potrivit unui comunicat transmis marţi, 20 iulie.

Colesterolul poate fi împărţit în „colesterol bun” – HDL, care protejează vasele de sânge şi ”colesterol rău” – LDL care se depune pe pereţii vaselor de sânge, îngreunând circulaţia. Studiile de specialitate au arătat că acizii Omega 3 din uleiul de somon au proprietatea de a creşte nivelul de HDL şi de a scădea nivelul „colesterolului rău”, micşorând, astfel, riscul de îmbolnăvire cardiovasculară.

Organismul nu poate sintetiza acizii graşi Omega 3, care sunt indispensabili pentru funcţionarea sa normală. În aceste condiţii, singurul mod de a beneficia de efectele lor curative este să se apeleze la suplimentul alimentar, susţin specialiştii.

Citește și
1 Comentariu
  1. Da... spune

    Faina reclama … 😉

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata