Valentin Cimpuieru a preluat funcția de director general al ROMATSA, prin delegare de atribuții

Consiliul de Administrație al ROMATSA a decis delegarea atribuțiilor care revin funcției de director general al companiei către Valentin Cimpuieru, directorul departamentului tehnic-dezvoltare, au declarat, surse oficiale.

Aceasta, după ce directorul general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, și directorul de operațiuni al companiei, Bogdan Donciu, au solicitat eliberarea din funcție, după cum au precizat, anterior,  surse din domeniu.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, înlocuirea din funcție a secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Cătălin Chiper și a solicitat, totodată, ministrului Transporturilor, demiterea directorului general al ROMATSA și a directorului de operațiuni. De asemenea, premierul a anunțat că va cere înscrierea pe ordinea de zi a Consiliului Suprem de Apărare a țării (CSAT) a unui raport privind activitatea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS).

„Am decis astăzi (miercuri — n.r.) înlocuirea din funcție a secretarului de stat care răspunde de intervențiile la situațiile de urgență, Cătălin Chiper, de la MAI. De asemenea, am solicitat ministrului Transporturilor și Consiliului de Administrație înlocuirea directorului general ROMATSA și a directorului de operațiuni și, în calitatea mea de vicepreședinte al CSAT, voi solicita în mod oficial înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS în acest caz, evident, prin decizia CSAT, nu depinde de Guvern, înlocuirea șefului STS și, mai departe, a persoanelor direct responsabile de nefuncționarea corespunzătoare a sistemelor tehnice de identificare”, a afirmat Ponta la Guvern.

Premierul a apreciat că aceste responsabilități „la nivel de vârf trebuie asumate ca un semnal foarte clar că există o responsabilitate și o nefuncționare corespunzătoare și că în momente dificile aceste instituții trebuie să beneficieze la cel mai înalt nivel de oameni capabili să-și asume responsabilități”. (Agenția națională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. MILU spune

    Dna. Ramona Manescu ,aproximativ 14 000 de salariati de la CFR CALATORI va cer demisia Managerului privat , DOROBANTU VALENTIN !
    Ajunge cu bataia de joc .
    Fiecare zi care trece cu Dorobantu in fruntea acestei societati aduce numai haos iar haosul duce sigur la anarhie ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata