Vânzările de smartphone-uri au majorat veniturile Huawei la 47 miliarde de dolari în 2014

Huawei Technologies, cel mai mare producător chinez de echipamente de telecomunicații, a raportat o creștere de 17% a profitului operațional în 2014, la 33,9 miliarde de yuani (5,47 miliarde de dolari), datorită extinderii serviciilor 4G pe plan global, transmite BBC.

Veniturile au urcat anul trecut cu 20%, la 287 — 289 miliarde de yuani (46 — 47 miliarde de dolari), datorită majorării vânzărilor de smartphone-uri cu 32%, în special pe piețele emergente.

Directorul financiar Meng Wanzhou a estimat că marja profitului operațional al Huawei în 2014 este de 12%, în linie cu nivelul din 2013, iar compania va continua să investească 10% din venituri în activități de cercetare-dezvoltare (R&D). Meng Wanzhou a anunțat că anul trecut cheltuielile R&D au urcat cu 28%, la 39,5-40,5 miliarde de yuani (6,5-6,6 miliarde de dolari).

Huawei a fost al treilea producător de smartphone-uri la nivel global în trimestrul trei din 2014, conform companiei de cercetare de piață Garner.

Compania, care obține 75% din venituri din afara Chinei, se așteaptă la o creștere anuală a vânzărilor de cel puțin 10% până în 2017.

În mod tradițional, Huawei s-a concentrat pe producerea echipamentelor de telecomunicații, dar a beneficiat de diversificarea activității în sectoare care înregistrează un ritm rapid de creștere, cum ar fi producerea telefoanelor mobile inteligente. În prezent, Huawei este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume.

Huawei, prezentă și în România, concurează cu Ericsson AB (Suedia) și Nokia Oyj (Finlanda) în producerea echipamentelor destinate rețelelor de telecomunicații, vrea să-și majoreze vânzările la zece miliarde de dolari până în 2017. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata