Vaslui: Chevron a început lucrările de foraj în comuna Pungeşti

Chevron Romania a confirmat marți, 6 mai, că au început activitățile de foraj la sonda de explorare din apropierea satului Siliștea, comuna Pungești, din județul Vaslui.

Chevron Romania susţine că „activitățile de foraj au demarat după finalizarea tuturor verificărilor de siguranță și performanță. Sonda va fora continuu până când va ajunge la adâncimea dorită, de aproximativ 4.000 de metri”.

„Se vor efectua diverse măsurători și vor fi luate probe de roci pentru a determina dacă gazul natural este prezent, precum și modul în care acesta poate fi produs. Prioritatea noastră este să desfășurăm aceste activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător, în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Instalațiile Chevron sunt proiectate pentru a proteja apele subterane pe toată durata de viață a sondelor, având un design robust și fiind continuu testate pentru verificarea integrității. Puțurile de foraj Chevron au mai multe straturi de oțel și ciment. Acestea creează o barieră ce protejează apele subterane prin păstrarea fluidelor și hidrocarburilor în gaura de sondă”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții companiei petroliere afirmă că o condiție a sistemului Chevron de gestionare a apelor presupune construirea unor puțuri pentru monitorizare în cadrul platformei sale. Chevron va colecta mostre din aceste puțuri pentru a monitoriza calitatea apei înainte, în timpul și după finalizarea operațiunilor de foraj. Rezultatele acestor teste vor fi puse la dispoziția autorităților din domeniu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata