Venitul Huawei aferent anului 2020 crește, în ciuda sancțiunilor Statelor Unite ale Americii

Huawei Technologies a înregistrat o ușoară creștere a veniturilor și a profitului în 2020, în conformitate cu așteptările sale, a declarat marți președintele său, chiar dacă Washingtonul a întărit sancțiunile împotriva producătorului chinez de echipamente de telecomunicații.

Compania a fost plasată pe o listă neagră de export de către fostul președinte american Donald Trump în 2019 și i s-a interzis accesul la tehnologia critică de origine americană, afectându-i capacitatea de a proiecta propriile cipuri și componente sursă de la furnizori externi.

Huawei a negat în mod repetat că prezintă un risc de securitate.

„Huawei s-a confruntat cu dificultăți extraordinare anul trecut”, a declarat președintele Ken Hu la evenimentul din industrie Mobile World Congress Shanghai.
„Operațiunile au fost relativ stabile și în conformitate cu îndrumările noastre, înregistrând o ușoară creștere a veniturilor și a profitului.”

La începutul acestei luni, fondatorul și directorul executiv al companiei, Ren Zhengfei, a spus că speră că administrația Biden va „purta o politică deschisă” față de firmele americane care fac afaceri cu Huawei în primele sale comentarii către mass-media din aproximativ un an.

China a cheltuit până acum peste 260 de miliarde de yuani (40,27 miliarde de dolari) în construirea rețelei 5G, a declarat marți un oficial al Ministerului Informației și Tehnologiei Informației.

Huawei a dezvăluit luni noul său telefon pliabil 5G Mate X2, care va utiliza procesorul proprietar Kirin al companiei.

Deși cu cel mai ieftin model începând de la 17.999 de yuani (2.788 dolari), telefonul nu este poziționat pentru a provoca piața de telefonie principală.

Huawei a înființat 50.000 de stații de bază 5G în Indonezia, a spus Hu, adăugând că intenționează să construiască 2.000 de stații de bază în regiunile îndepărtate din Ghana.

Se așteaptă ca, compania să își afișeze rezultatele pe tot anul în luna martie, a spus un purtător de cuvânt.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata