Vicepreşedintele Google a sărit de la o înălţime de 41.150 de metri stabilind un nou record mondial – VIDEO

Vicepreședintele companiei Google, Alan Eustace, în vârstă de 57 de ani, a sărit vineri, 24 octombrie, de la o înălțime de 41.150 de metri și a doborât astfel recordul mondial deținut din 2012 de austriacul Felix Baumgartner, informează sâmbătă agenția spaniolă EFE.

Eustace a urcat într-un balon cu heliu deasupra deșertului din New Mexico (SUA) și s-a lansat într-o cădere liberă. El a atins viteza maximă de 1.322 de kilometri pe oră, depășind viteza sunetului și doborând astfel recordul lui Baumgartner.

Responsabilul Google a purtat un costum rezistent la presiune, asemeni celor purtate de cosmonauți, creat special pentru a rezista la altitudini și viteze extreme, precum cea din timpul căderii libere, înainte de desfacerea parașutei.

Eustace, care a avut nevoie de două ore pentru a ajunge cu balonul până la înălțimea de 41.150 de metri, a coborât în doar un sfert de oră.

Săritura, spre deosebire de cea realizată de Baumgartner în 2012, a fost făcută cu cea mai mare discreție fără să suscite practic atenția mediatică, în cadrul unui proiect al corporației Paragon Space Development dedicat explorării stratosferei.

Deși Eustace este unul dintre vicepreședinții Google, el a făcut săritura cu titlu personal, iar gigantul Internetului nu a fost implicat în proiect.

La 14 octombrie 2012, amatorul de sporturi extreme Felix Baumgartner a devenit primul om care a spart bariera sunetului în cădere liberă, sărind de la o înălțime de 39.068 de metri. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata