Visa ameninţă că va renunţa să mai sponsorizeze FIFA

Grupul american Visa, care oferă servicii de transfer de fonduri, a informat joi, 28 mai, Federația Internațională de Fotbal (FIFA) că ar putea pune capăt contractului de sponsorizare dacă FIFA nu ia măsuri rapide pentru a-și restabili reputația afectată de un scandal de corupție, transmite Reuters.

Poliția elvețiană a arestat miercuri dimineață șapte oficiali FIFA, la cererea autorităților americane, sub acuzația de corupție, printre cei reținuți aflându-se și unul dintre vicepreședinții Federației Internaționale de Fotbal, Jeffrey Webb.

‘În calitate de sponsor ne așteptăm ca FIFA să ia măsuri imediate pentru a rezolva aceste probleme în interiorul organizației. Dacă FIFA nu va face acest lucru i-am informat că ne vom reanaliza sponsorizarea’, se arată într-un comunicat Visa.

Comunicatul Visa, care a devenit partener al FIFA în 2007 și recent a extins parteneriatul până în 2022, este cel mai puternic avertisment venit din partea sponsorilor îngrijorați de scandalul care amenință reputația celui mai popular sport din lume.

Și alți sponsori ai FIFA, precum Adidas și Coca-Cola Co, au cerut FIFA să crească transparența și să să rezolve scandalul care afectează imaginea organizației. De asemenea, Anheuser-Busch InBev și McDonald’s Corp au anunțat că sunt în legătură cu FIFA și că monitorizează situația.

Printre partenerii FIFA, companii care sprijină FIFA prin contracte pe termen lung, se numără Adidas, Coca-Cola, Visa, Gazprom și Hyundai/KIA Motors. Toate aceste companii au dreptul de a utiliza simbolul FIFA în campaniile lor publicitare. Potrivit informațiilor făcute public de FIFA, în 2014 Federația a primit sume totale de 177 milioane de dolari de la partenerii săi pe termen lung. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata