Vodafone a preluat operatorul grec de telecomunicaţii Hellas Online pentru 73 de milioane de euro

Grupul britanic Vodafone a ajuns vineri la un acord pentru preluarea unui pachet majoritar de acțiuni la furnizorul grec de Internet în bandă largă și telefonie fixă Hellas Online în schimbul sumei 72,7 de milioane de euro, în ideea de a putea concura mai bine cu liderul OTE pe o piață extrem de competitivă, transmite Reuters.

Vodafone Greece, care în anul 2009 a achiziționat un prim pachet de 18,5% din acțiunile Hellas Online, a preluat vineri un nou pachet de 73% de la grupul Intracom pentru 72,7 milioane euro în numerar. În urma acestei tranzacții, care ar urma să se finalizeze în ultimul trimestru al acestui an, Vodafone Greece va deține 91,2% din acțiunile Hellas Online și va fi obligat să facă o ofertă de preluare și pentru restul acțiunilor.

Potrivit Vodafone, Hellas Online avea la finele anului trecut 519.000 de utilizatori, ceea ce înseamnă o cotă de aproximativ 11% pe piața broadband, și a înregistrat venituri de 227,4 milioane de euro și un profit operațional de 68,4 milioane de euro.

În încercarea de a ataca poziția de lider a OTE pe piața de telecomunicații din Grecia, Vodafone a încercat fără succes în 2012 să fuzioneze cu Wind Hellas, al treilea operator de telefonie mobilă. De asemenea, luna trecută Vodafone și partenerul său grec Wind au făcut o ofertă comună pentru preluarea Forthnet, cel mai mare operator grec de televiziune pe bază de abonament.

Vodafone Group Plc. este unul dintre cele mai mari grupuri de telecomunicații mobile din lume, cu aproximativ 435 de milioane de clienți, la 30 iunie 2014. Grupul britanic are divizii în 30 de țări de pe cinci continente și peste 50 de rețele partenere din întreaga lume. Pe piața locală, Vodafone România a pierdut, în perioada aprilie — iunie 2014, aproape 92.000 de clienți, numărul total al acestora fiind de 8.567.752 clienți, în scădere cu 1,05% comparativ cu perioada similară din anul anterior. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata