Vodafone ar putea ieşi de pe pieţele din Polonia, China şi Franţa

Vodafone va vinde probabil active în Polonia, China şi, eventual, Franţa, deoarece a început să-şi restrângă extinderea internaţională, pentru a-şi calma investitorii, care consideră că e necesară o disciplină mai riguroasă, transmite Reuters.

Vodafone, cel mai mare operator de telecomunicaţii din lume după venituri, a anunţat că îşi va reconsidera strategia din cauza temerilor investitorilor, iar decizia de a vinde participaţii minoritare este văzută mai mult ca o modalitate de a îmbunătăţi încrederea decât de a majora câştigurile. Un bancher a explicat că Vodafone nu este presată să vândă active pentru a-şi îmbunătăţi fluxul de numerar sau pentru a-şi spori veniturile.

‘Investitorii sunt îngrijoraţi de tranzacţiile Vodafone realizate în ultimii cinci-şapte ani. Compania şi-a dobândit reputaţia că face tranzacţii slabe. Trebuie să arate investitorilor că acţionează într-un mod disciplinat’, a precizat bancherul.
Analiştii şi bancherii cred că Vodafone ar putea probabil să-şi vândă participaţia de aproape 25 la sută deţinută la compania poloneză de telefonie Polkomtel, cele 3,2 la sută din acţiunile deţinute la China Mobile şi eventual participaţia de 44 la sută deţinută la compania franceză SFR.

Vânzarea participaţiilor minoritare ar putea aduce Vodafone peste 10 miliarde de lire sterline (15,57 miliarde de dolari) care ar putea fi utilizaţi pentru achitarea datoriilor.
Vodafone România este divizie a Vodafone Group Plc., cel mai mare grup internaţional de comunicaţii mobile din lume cu aproximativ 323 milioane de clienţi. În prezent, Vodafone are divizii în 31 de ţări pe cinci continente şi aproximativ 40 de reţele partenere în întreaga lume.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata