Volkswagen ar putea concedia 3.000 de angajaţi din Germania până la sfârşitul lui 2017

Volkswagen va concedia probabil 3.000 de angajaţi din Germania până la sfârşitul lui 2017, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor, adoptate pentru a contracara consecinţele scandalului motoarelor trucate, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Pe plan global, Volkswagen are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania. Pentru reducerea costurilor, cel mai mare producător auto european va reduce anul acesta investiţiile cu un miliard de euro (1,1 miliarde de dolari), va renunţa la sute de angajaţi cu contracte temporare şi la modelele neprofitabile.

„Brandul Volkswagen a demarat un program de eficientizare care afectează toate domeniile, inclusiv costurile cu personalul„, se arată într-o declaraţie a grupului german.

Grupul Volkswagen este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

La rândul său, Audi a recunoscut că în cazul său 2,1 milioane de maşini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata