Volkswagen cere scuze americanilor şi anunţă investiţii de 900 de milioane dolari

Președintele Grupului Volkswagen, Matthias Muller, a cerut scuze americanilor pentru trucarea motoarelor diesel și a anunțat investiții de 900 milioane dolari în fabrica din Chattanooga, relatează agenția EFE.

Scuzele au fost transmise într-o conferință de presă premergătoare Salonului Auto de la Detroit (SUA), luni fiind ziua dedicată presei, ocazie cu care vor fi prezentate noutățile acestei ediții.

”Știm că i-am decepționat profund pe clienții noștri, instituțiile guvernamentale și publicul american‘, a spus Muller, care a reamintit angajamentul grupului de ‘a face lucrurile bine’.

Președintele grupului auto european lucrează intens pentru a oferi soluții tehnice clienților americani afectați de scandal, care vor fi prezentate în momentul în care vor fi aprobate de autoritățile de resort.

Muller a anunțat, de asemenea, o investiție de 900 milioane dolari (827 milioane euro) în producția unui autoturism 4X4 urban din gama medie, pe care intenționează să înceapă să-l fabrice pe parcursul acestui an.

Prin acest proiect, grupul german speră să creeze 2.000 de noi locuri de muncă la sediul american al companiei, situat la Chattanooga, Tennessee, unde a investit deja un miliard de dolari.

Muller a subliniat că principalul obiectiv în 2016 este recâștigarea încrederii, nu doar prin soluții tehnice, ci și prin restabilirea credibilității.

În acest sens, președintele companiei a reamintit că Volkswagen va redefini termenii structurii și strategiei sale viitoare, care vor fi prezentați la mijlocul acestui an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata