Volkswagen măreşte capacitatea de producţie la fabricile din China, pentru a face faţă cererii

Volkswagen (VW) va extinde producția de mașini în China peste capacitatea planificată, pentru a face față majorării vânzărilor pe cea mai mare piață a sa, transmite Bloomberg.

Volkswagen majorează capacitatea de producție la fabricile sale din statul asiatic mult peste obiectivul inițial de patru milioane de vehicule pe an, până în 2018, a anunțat Jochem Heizmann, șeful subsidiarei din China a VW.

În 2013, grupul german a produs peste 3,1 milioane de vehicule în China.

În ultimele luni, creșterea vânzărilor VW pe piața chineză a încetinit, deoarece compania germană nu a reușit să producă suficiente vehicule, a explicat Heizmann, într-o conferință de presă desfășurată în orașul Guangzhou.

Volkswagen este lider în topul producătorilor auto străini în China și aici construiește mașini pentru brandurile VW, Audi și Skoda, împreună cu partenerii locali FAW Car și SAIC Motor Corp.

‘Este, într-adevăr, o problemă că nu putem produce mai multe vehicule. Fabricile din China ale VW produc anual peste 300 de unități. Lucrăm chiar și în weekend’, a declarat șeful subsidiarei din China a VW.

Compania germană pregătește deschiderea unor fabrici în orașe cum ar fi Changsha, a explicat Heizmann. Luna aceasta a început construirea unei fabrici VW în orașul Qingdao.

În următorii cinci ani, vânzările de automobile în China ar urma să înregistreze un avans de până la 10%, a estimat șeful subsidiarei din China a VW.

Volkswagen și-a menținut în primul semestru poziția de lider în topul producătorilor auto străini în China, înaintea grupului american General Motors (GM).

În perioada ianuarie-iunie 2014, vânzările grupului VW în China și în Hong Kong au urcat cu 18%, la peste 1,8 milioane de vehicule, în timp ce GM a înregistrat un avans de 11%, la 1,73 milioane de unități. În 2013, compania germană a depășit pentru prima dată în nouă ani General Motors pe cea mai mare piață auto din lume.

China este cea mai mare piață pentru ambii producători auto și cheia depășirii rivalei Toyota Motor în cursa pentru a deveni producătorul auto cu cele mai bine vândute modele din lume.

Recent, Volkswagen a anunțat că va investi 18,2 miliarde de euro în China până în 2018, pentru a majora numărul modelelor produse în această țară.

Pentru a concura cu VW, General Motors va construi cinci noi fabrici în China până la sfârșitul lui 2015, va investi 12 miliarde de dolari până în 2017 și va lansa 60 de modele noi sau restilizate până la sfârșitul lui 2018.

(Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata