Wall Street vede un drum lung înainte, în timp ce Intel încearcă să recâștige cota de piață

Acțiunile Intel Corp au scăzut cu 7% vineri, pe măsură ce analiștii de pe Wall Street și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cât de curând producătorul de cipuri poate reduce distanța cu rivalii, întrucât cheltuie miliarde de dolari pentru a crește producția.

În ultimii ani, Intel s-a luptat cu construirea unei noi tehnologii de fabricație, determinând-o să rămână în spatele rivalilor Advanced Micro Devices Inc și Nvidia Corp în cursa de a face cipuri mai mici cu o viteză de procesare mai mare.

Patrick Gelsinger, care s-a întors la companie în calitate de CEO anul acesta, a anunțat că intenționează să cheltuiască până la 20 de miliarde de dolari pentru a construi două fabrici și a-și deschide fabricile către alți producători de cipuri și pentru a avansa capacitatea de producție a cipurilor.

„Există probleme semnificative care trebuie depășite pentru ca acest lucru să fie un succes, cu investiții anticipate și profituri improbabile până după 2025, dacă nu mai târziu”, a declarat analistul Atlantic Equities, Ianjit Bhatti.
„Pe termen scurt (2-3 ani), nu credem că Intel are un răspuns la câștigurile AMD din cota de piață.”

Intel și-a anunțat prognoza de profit în al doilea trimestru, care a scăzut așteptările medii analiștii. Directorul financiar al companiei, George Davis, a declarat pentru Reuters că profiturile mai mici s-au datorat faptului că, compania investea în extinderea noilor sale tehnologii de fabricație de 10 nanometri și 7 nanonmetri.

Gelsinger a anunțat, de asemenea, planuri de a produce așchii pentru uzinele auto din fabricile sale pentru a ajuta la atenuarea deficitului global de cipuri care a afectat industria auto.

Analiștii au fost în mare parte pe margine; 26 din cei 40 care acoperă stocul au un „hold” sau un rating mai mic. Paisprezece analiști au un rating de „cumpărare” sau mai mare. Actualul preț mediu țintă pe stoc este de 65 USD, conform datelor Refinitiv.

„Lipsa … va necesita cheltuieli pe o scară gigantică pentru producătorii de cipuri. Cheltuirea pe care Intel nu o poate permite în timp ce încearcă să-și revendice titlul de cel mai valoros producător de cipuri din SUA ”, a declarat Samuel Indyk, analist senior la uk.Investing.com.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata