WhatsApp adaugă funcția de apel vocal și video, la versiunea desktop a aplicației

WhatsApp lansează asistență pentru apeluri vocale și video către aplicația sa desktop, a declarat joi serviciul de mesagerie deținut de Facebook, oferind ajutor nenumăratelor persoane care stau în fața computerelor, care au trebuit să-și folosească telefonul de fiecare dată când a sunat WhatsApp.

Deocamdată, WhatsApp a declarat că aplicația sa desktop de aproape cinci ani pentru Mac și Windows va suporta doar apelurile unu-la-unu pentru moment, dar că va extinde această caracteristică pentru a include apeluri vocale și video de grup „în viitor”. ”

Apelurile video funcționează „perfect” atât pentru orientarea portret, cât și pentru orientarea peisaj, iar clientul desktop este „setat să fie mereu deasupra, astfel încât să nu vă pierdeți niciodată chat-urile video într-o filă a browserului sau într-un teanc de ferestre deschise”, a spus firma, care a început testarea funcției cu un grup mic de utilizatori pe desktop, la sfârșitul anului trecut.

Apropo de asta, suportul pentru apeluri vocale și video nu este extins la WhatsApp Web, versiunea browser a serviciului, în acest moment, a declarat un purtător de cuvânt pentru TechCrunch. (Facebook a lansat anul trecut aplicația dedicată pentru desktop pentru serviciul său Messenger, care acceptă apeluri video de grup.)

Citeste si:  Facebook oferă companiilor posibilitatea de a interacţiona pe serviciul Messenger cu clienţii lor

Noua funcție de asistență ar trebui să fie utilă pentru milioane de oameni care utilizează clientul desktop WhatsApp în fiecare zi și au fost nevoiți să utilizeze Zoom sau Google Meet pentru apeluri video one-to-one pe desktop, parțial din cauza comodității.

WhatsApp, utilizat de peste 2 miliarde de oameni, nu a împărtășit cât de populare sunt apelurile video și vocale pe platforma sa, dar a spus că a procesat peste 1,4 miliarde de apeluri în ajunul Anului Nou – utilizarea zilei tinde să crească pe platforma deținută de Facebook.

La fel ca cele 100 de miliarde de mesaje pe care WhatsApp le procesează pe platforma sa în fiecare zi, apelurile vocale și video sunt, de asemenea, criptate end-to-end, a spus acesta.

WhatsApp a devenit vizibil mai agresiv prin adăugarea de noi funcții în ultimul an. La sfârșitul lunii ianuarie, Facebook a adăugat autentificarea de scanare a amprentelor biometrice, a feței sau a irisului pentru WhatsApp pe desktop și web, un strat de protecție suplimentar care are mai mult sens după actualizarea de astăzi.

Citeste si:  Cardurile BCR nu vor fi funcţionale de sâmbătă, ora 23.00, până duminică, ora 16.00

A lansat mesaje efemere, fotografii și videoclipuri care dispar după șapte zile la sfârșitul anului trecut și, de asemenea, și-a lansat serviciul de plăți în India, cea mai mare piață a utilizatorilor.

Noile funcții se adaugă pe măsură ce WhatsApp încearcă să-i convingă pe utilizatori să fie de acord cu modificările planificate ale politicii de confidențialitate – care a primit o anumită căldură pe Tech Twitter. Rămâne de văzut dacă aceste preocupări ridicate de o mână de oameni pe Twitter se extind la populația mai mare.

WhatsApp a beneficiat de pandemia COVID-19, deoarece oamenii din întreaga lume au folosit aplicații de apeluri video pentru a rămâne conectați, în timp ce rămân acasă și evită călătoriile sau plimbările.

Sursa: TechCrunch
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner