Wizz Air lanseaza 70 de rute noi

Wizz Air, cea mai mare companie aeriana low-cost din Europa Centrala si de Est, a lansat marti cea mai mare crestere a operatiunilor din istoria companiei, investitia totala fiind de doua miliarde de dolari, in 11 baze din sapte tari, inclusiv Romania.

Cu ocazia lansarii expansiunii operationale, Wizz oferă si o reducere de 20% pentru toate zborurile rezervate marti, 13 martie, pana la miezul noptii. Perioada de calatorie este limitata si trebuie sa se incheie pana in 31 mai 2018. Preturile se aplica numai la rezervarile realizate pe wizzair.com sau pe aplicatia mobila WIZZ.

Conform unui anunt al operatorului aerian, in urmatoarele patru luni, compania va aloca 21 de aeronave bazelor sale din Europa. Ca urmare, Wizz Air va adauga 700 de zboruri saptamanale in plus si va lansa 70 de noi rute.

Investitiile vor fi facute la 11 baze din sapte tari, respectiv Romania, Marea Britanie, Austria, Polonia, Ucraina, Ungaria si Georgia.

Pana la jumatatea lunii iulie, vor fi lansate patru destinatii noi – Atena, Tallinn, Harkov si Viena, odata cu deschiderea unei noi baze in capitala Austriei.

Wizz Air isi incepe expansiunea din 2018 in aceasta saptamana, cu sosirea unui nou nou Airbus A320, a 11-a aeronava alocata bazei din capitala Ungariei, care coincide cu lansarea unei noi rute spre Stavanger, Norvegia.

„Astazi incepem cea mai mare faza de expansiune de pana acum din istoria Wizz. Compania isi mentine angajamentul de a face calatoria cu avionul mai accesibila pentru mai multi oameni decat oricand, oferind cele mai mici preturi posibile prin modelul sau de afaceri ultra low cost. Din ce in ce mai multi clienti aleg sa zboare cu Wizz Air in fiecare an, bucurandu-se de conectivitatea retelei extinse de rute a companiei noastre formata acum din peste 600 de rute catre 145 de destinatii din 44 de tari. Cele 70 de noi rute care vor incepe in urmatoarele 17 saptamâni vor contribui si ele la oportunitatile de calatorie disponibile oferite de Wizz Air”, a declarat Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air.

Wizz Air are peste 3.500 de angajati, opereaza o flota de 90 de aeronave Airbus A320 si A321 si ofera mai mult de 600 de rute de la 28 de baze, ce asigura conexiunea intre 145 de destinatii din 44 de tari. Operatorul a transportat 28,2 milioane de pasageri anul trecut.

Wizz Air este listata la London Stock Exchange cu abrevierea WIZZ si este inclusa in calculul indicilor FTSE 250 și FTSE All-Shares. Wizz Air este membra a Asociatiei Internationale a Transporturilor Aeriene (IATA), Operational Safety Audit (IOSA), companie de referinta la nivel global in ceea ce priveste recunoasterea sigurantei companiilor aeriene.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata