Wizz Air renunţă să se listeze la bursa de la Londra

Compania maghiară Wizz Air a abandonat planurile de a-și lista la bursa de la Londra 50% din acțiuni, din cauza volatilității din sectorul aerian, transmite Reuters.

În luna mai, cel mai mare operator aerian din Europa Centrală și de Est își anunța intenția de a obține 200 de milioane de euro (272 milioane de dolari) printr-o ofertă publică inițială (IPO) la bursa de la Londra, pentru a-și întări bilanțul și a-și finanța expansiunea.

Compania are o flotă de 46 de avioane Airbus, care operează pe 315 rute, către 96 de destinații.

‘Perspectivele privind afacerile Wizz Air rămân extrem de pozitive și nu sunt afectate de decizia de a nu continua IPO. Conducerea companiei se va concentra în continuare pe strategia de stimulare a creșterii și a câștigurilor’, se arată în declarația companiei din Ungaria.

Wizz Air, înființată în urmă cu zece ani, are o cotă de piață de 38% și a înregistrat în anul fiscal încheiat la 31 martie 2014 venituri de un miliard de euro și un profit net de 89 milioane de euro.

Luna trecută, directorul general al Wizz Air, Jozsef Varadi, anunța că operatorul vrea ca, până în 2017, să-și extindă flota la 82 de aeronave Airbus A320.

Companiile aeriene low-cost rivale, easyJet și Ryanair, sunt deja listate la bursele din Londra și, respectiv, Dublin. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata