Yahoo a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari

Yahoo, care face parte acum din grupul american Verizon Communications, a fost acuzată că nu a făcut publice suficient de rapid trei cazuri de accesare neautorizată a circa 3 miliarde de conturi, în perioada 2013-2016.

Acum a încheiat un acord de 117,5 milioane de dolari cu milioane de clienți ale căror adrese de email și alte date personale au fost furate, acesta fiind cel mai grav caz de acest tip din istorie.

Noul acord prevede plata a cel puțin 55 de milioane de dolari pentru acoperirea cheltuielilor victimelor, 24 de milioane de dolari pentru monitorizarea creditelor, până la 30 de milioane de dolari pentru comisioane legale și până la 8,5 milioane de dolari pentru alte cheltuieli.

Include 194 de milioane de persoane în Statele Unite și Israel, cu circa 896 de milioane de conturi. Separat, Verizon a acceptat să cheltuiască 306 milioane de dolari în perioada 2019-2022 pentru securitatea informațiilor, sumă de cinci ori mai mare față de cea cheltuită de Yahoo în perioada 2013-2016.

Yahoo a convenit în 2016 vânzarea diviziei de internet grupului Verizon, pentru 4,83 de miliarde de dolari. Abia ulterior a dezvăluit amploarea accesării neautorizate a datelor utilizatorilor, ceea ce a condus la reducerea sumei la 4,48 de miliarde de dolari.

Procuratura americană a pus sub acuzare doi agenți ruși de spionaj și doi hackeri, în legătură cu unul din cazuri.Iar unul din hackeri și-a recunoscut vinovăția.

sursa profit.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata