Yahoo a obţinut un câştig net de 6,3 miliarde de dolari după vânzarea unor acţiuni deţinute la Alibaba

Profitul Yahoo a urcat la 6,8 miliarde dolari în trimestrul trei din 2014, datorită câștigurilor obținute în urma listării gigantului online chinez Alibaba, transmite BBC.

Înaintea listării din septembrie, Yahoo a vândut o parte din participația pe care o deține la firma chineză, obținând un câștig net de 6,3 miliarde de dolari.

În schimb veniturile din publicitate au scăzut cu 5%, iar veniturile totale au urcat cu 1%, la 1,15 miliarde de dolari, depășind estimările analiștilor.

‘Am investit semnificativ în ofertele de produse pentru telefoane mobile și acum aceste investiții devin rentabile’, a anunțat directorul general al Yahoo, Marissa Mayer.

Veniturile Yahoo din produsele pentru telefoane mobile au depășit 200 milioane de dolari în trimestrul trei din 2014 și ar putea ajunge la 1,2 miliarde de dolari până la sfârșitul anului.

Oferta publică inițială a Alibaba Group Holding Ltd a devenit cea mai mare din istorie, ajungând la 25 miliarde de dolari, după ce bancherii și-au exercitat opțiunea de majorare a tranzacției cu 15%, în urma cererii solide.

Alibaba realizează 80% din totalul vânzărilor online din China și efectuează mai multe tranzacții decât realizează împreună Amazon și eBay. Compania a fost înființată în urmă cu 15 ani de un fost profesor, Jack Ma, care vrea să utilizeze banii obținuți în urma listării pentru extinderea activității firmei în SUA și pe alte piețe.

Cheltuielile online ale cumpărătorilor chinezi ar urma să crească în următorii ani, iar Alibaba intenționează să se extindă pe piețele emergente, în Europa și SUA. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata